18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Oříško čokoládové trubičky

Název Množství a jednotka
hladká mouka 170 gramů
mletý cukr 70 gramů
máslo 80 gramů
mleté vlašské ořechy 30 gramů
kakao 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

máslový krém

Název Množství a jednotka
mléko 400 ml
vanilkový pudink 1 balíček
cukr krupice 2 - 3 lžíce
máslo 200 gramů
čokoláda na vaření 1 tabulka
Kuchyně: česká
Příprava: 02 h.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
Na vál si dáme prosátou hladkou mouku, mletý cukr, rozkrájené máslo, mleté vlašské ořechy, kakao a vejce. Zpracujeme těsto, dáme ho odložit na hodinu do ledničky. Pak si vyválíme plát 2 mm vysoký a nakrájíme obdélníčky 3 x 4 cm. Natočíme je na plechové trubičky a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Necháme je trošku vychladnout a sundáme z plechových trubiček.
Vychladlé trubičky namočíme koncem v roztopené čokoládě. Opět necháme zatuhnout v ledničce. Pak je plníme máslovým nebo jiným krémem.


 


RECEPTY

Sandokanovy oči

Postup: Připravíme si tři náplně:Bílá náplň:1/2 ztuženého tuku (Iva) rozpustíme v... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňové rizoto na šalvěji

Postup: Dýni hokkaido rozpůlíme, lžící vydlabeme semena a nakrájíme na malé kostičky -... zobrazit recept

RECEPTY

Paccheri plněné mletým masem a hlívou

Postup: Česnek nasekáme najemno a zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme na menší části... zobrazit recept

RECEPTY

Losos v bylinkové krustě s medvědím česnekem

Postup: Velkou hrst medvědího česneku, lžíci petrželky, 2 stroužky česneku, lžíci... zobrazit recept

RECEPTY

Pirátské špagety

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Rybí filé (tresku, lososa nebo použijeme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Ristorante di Valle

Restaurace je součástí Resortu Farské lúky, který se nachází v centru malebné...